Europenii au vinul roşu, asiaticii - ceaiul verde, dar americanii au propria lor sursă de antioxidanţi - cafeaua, informează Reuters, citând drept surse studiile unor oameni de ştiinţă. Americanii consumă foarte multă cafea care este o veritabilă sursă de antioxidanţi, având drept efect, la fel ca şi vitaminele, combaterea distrugerii celulelor şi a ADN-ului. Potrivit studiilor, americanii nu consumă suficiente fructe şi legume, de asemenea surse de antioxidanţi, de fibre şi alte substanţe nutritive pe care dieteticienii şi medicii le recomandă, a declarat Joe Vinson de la Universitatea Scranton din Pennsylvania.
Acesta, împreună cu colegii săi au studiat conţinutul de antioxidanţi din peste 100 de produse alimentare, inclusiv legume, fructe, nuci, condimente, uleiuri şi băuturi obişnuite. Cercetătorii au consultat baza de date a Departamentului american al Agriculturii pentru a stabili cât de mult consumă americanii din fiecare produs alimentar.
"Americanii îşi iau antioxidanţii mai mult din cafea decât din oricare alt produs alimentar. Nici un alt produs nu se apropie de acesta", a declarat Vinson într-un comunicat.
Expunându-şi cercetările în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Societăţii Americane de Chimie, Vinson a declarat că acest lucru nu înseamnă că mult apreciata băutură este şi cea mai bună sursă de antioxidanţi.
"Din păcate, americanii nu consumă încă suficiente fructe şi legume, care sunt mai sănătoase din punct de vedere nutritiv datorită conţinutului bogat în vitamine, minerale şi fibre", a declarat acesta.
Curmalele, fructele de pădure şi strugurii sunt produse foarte bogate în antioxidanţi. Dar, din păcate, americanii nu consumă prea mult din acestea.
Al doilea produs ca sursă de antioxidanţi în SUA a fost identificat ca fiind ceaiul verde, urmat apoi de banane, fasole uscată şi porumb.