
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş vrea să elaboreze un proiect de înfiinţare a centrelor unice pentru programarea pacienţilor. "Este vorba de un proiect care presupune îmbunătăţirea accesului pacienţilor la servicii medicale, cu alte cuvinte, similar numărului unic 112, la care pacientul sună şi are acces la serviciile de medicină de urgenţă, la Poliţie sau la pompieri, tot aşa un pacient care are nevoie de planificarea unui serviciu
medical, indiferent că e vorba de o consultaţie, de o internare în spital, de analiză de laborator sau radiologie, să aibă posibilitatea să fie planificat pentru un asemenea serviciu. Prin această modalitate se îmbunătăţeşte practic posibilitatea de acces a pacientului, el nemaifiind obligat să facă drumuri inutile către furnizorul de servicii medicale", a declarat presei, marţi, doctorul Florin Buicu, coordonatorul proiectului.
Potrivit acestuia, ideea a fost declarată câştigătoare de către Unitatea Executivă de Finanţare a Învăţământului Superior Cercetării, Dezvoltării şi Inovării din România şi a fost selectată pentru elaborarea unui proiect de cercetare, care va primi finanţare.
"A fost stabilit un grup de lucru, care în perioada următoare va face toată documentaţia necesară în vederea depunerii unei cereri pentru finanţarea efectivă a dezvoltării centrelor unice pentru programarea pacienţilor. Se lucrează în prezent la întocmirea documentelor, e vorba de o adevărată platformă eHealth", a precizat dr. Buicu.
Coordonatorul proiectului a arătat că acest centru ar putea oferi posibilitatea de acces din centrul unic de programare către furnizorii de servicii medicale şi că va fi o bază de date prin care se compatibilizează sistemele existente.