Astfel de agenţi patogeni ca E.coli sau salmonella se găsesc în foarte multe fructe şi legume, iar oameni de ştiinţă americani chiar au stabilit că, şi după spălarea de mai multe ori a acestora, bacteriile nu sunt eliminate, conform unui studiu recent dat publicităţii. Amanda Deering, una din autoarele studiului, afirmă că experţii au descoperit agenţi patogeni cum ar fi tulpina E.coli chiar şi în ţesuturile seminţelor germinate de fasole, iar salmonella în arahide.
Bacterii periculoase pot fi găsite în toate ţesuturile principale, inclusiv în cele responsabile de transportul substanţelor nutritive în plante. În acest fel, agenţii patogeni se găsesc nu numai la suprafaţa fructelor sau legumelor, ci şi în miezul lor, au stabilit cercetătorii.
Aşa cum susţin experţii, bacteriile din legume şi fructe sunt complet distruse dacă sunt preparate la temperaturi ridicate, dar odată cu acestea scade, din păcate, şi valoarea lor nutriţională.