Proiect pentru formarea profesională a opticienilor şi optometriştilor
'Prin acest proiect vom realiza o creştere de patru ori a numărului absolvenţilor cu calificări în optica medicală (optician montator, tehnician optometrist şi optometrist), în momentul de faţă universităţile pregătind anual 40 de optometrişti, iar centrele de formare profesională ale UCECOM - 28 de tehnicieni şi opticieni, ceea ce este departe de a acoperi cerinţele pieţei', a afirmat managerul proiectului.
Potrivit lui preşedintelui Patronatului Optica, Mircea Tătar-Moisescu, expert naţional în relaţii publice şi comunicare, finalizarea proiectului va avea un impact semnificativ asupra pieţei, estimându-se o creştere cu circa 10% a numărului de opticieni şi optometrişti recalificaţi sau calificaţi la standarde europene.
InfOptic are o durată de 24 de luni şi vizează 'calificarea la standarde europene a forţei de muncă din sectorul optică medicală şi optometrie' prin programe specializate, precum şi înfiinţarea unei reţele transnaţionale de expertiză şi schimb de bune practici. Proiectul va fi implementat în şase din cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest, Sud-Est, Nord-Est şi Centru.