Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Bristol subliniază din nou faptul că mâncatul 'cât pentru doi' în timpul sarcinii nu este un lucru benefic pentru sănătate. Oamenii de ştiinţă recomandă ca în primele şase luni de sarcină cele 1.940 de calorii necesare pe zi unei femei să nu se schimbe, deci un surplus de alimente nu este necesar. În următoarele trei luni, femeia însărcinată are nevoie doar de 200 de calorii pe zi în
plus - echivalent cu o salată de fructe sau un iaurt. Femeile care iau multe kilograme în plus în timpul sarcinii riscă să sufere de obezitate şi de alte probleme de sănătate, precum hipertensiune arterială, mai târziu pe parcursul vieţii.
Potrivit studiului, femeile care câştigă mai multe kilograme decât este recomandat în timpul sarcinii sunt supuse unui risc de trei ori mai mare de a avea probleme cu greutatea sau de a deveni obeze 16 ani mai târziu.
Echipa de la Universitatea Bristol a monitorizat 3.877 de mame din vestul Angliei în timpul sarcinii şi 16 ani mai târziu. Rezultatele studiului vor fi publicate în American Journal of Clinical Nutrition.