Untura de peşte nu foloseşte la slăbit, spun experţii
Participanţii din ambele grupuri au slăbit cam cu 5%, dar cercetătorii n-au depistat nicio diferenţă între grupuri în privinţa greutăţii, dar au observat altceva: cei care luaseră untură de peşte aveau în sânge un nivel de omega-3 mai ridicat, ceea ce a avut 'un efect cardiovascular pozitiv', arată oamenii e ştiinţă într-un comunicat.
Chiar dacă nu favorizează slăbirea, există multe motive pentru a introduce omega-3 în alimentaţie, mai spun experţii. Untura de peşte combate bolile cardiovasculare, depresia şi chiar problemele psihologice. Un studiu realizat la universitatea americană UCLA a stabilit că ingerarea de omega-3 din peşte ar putea mări speranţa de viaţă a persoanelor bolnave de cardiopatie coronariană. Untura de peşte se găseşte în somon, ton, macrou, heringi, păstrăvi, raci, anşoa şi sardine. /Agerpres/