Spitalul de cardiologie Covasna pregăteşte oferte medicale pentru străini
Interes ar fi nu numai din partea europenilor, ci şi a unor ţări orientale, cum ar fi India, a spus Monica Sporea, menţionând că a avut recent o discuţie promiţătoare cu ambasadorul acestei ţări la Bucureşti.
'Trebuie să ne schimbăm viziunea şi mentalitatea şi să nu mai stăm pe spinarea Casei de Asigurări, ci să lucrăm şi noi ca un spital privat chiar dacă suntem un spital de stat. Vrem să facem în cadrul instituţiei un departament special pentru străini, să le oferim pachete medicale şi să obţinem un profit pe care să îl redistribuim în investiţii care să contribuie la ridicarea calităţii serviciilor oferite pacienţilor români', a spus Monica Sporea.
Aceasta a adăugat că va solicita Ministerului Sănătăţii să aprobe extinderea spitalului tocmai pentru ca pacienţii străini să nu afecteze numărul locurilor de internare destinate românilor.
Spitalul de cardiologie din Covasna tratează anual circa 16.000 de bolnavi care suferă de inimă şi tulburări ale sistemului circulator. Spitalul a fost cuprins anul trecut într-un amplu program de reabilitare şi modernizare finanţat de Ministerul Sănătăţii, dar managerii au recurs şi la ajutorul sponsorilor, aplicând inclusiv sistemul ''timesharing'' ce le conferă pacienţilor care au contribuit la renovarea saloanelor dreptul de a beneficia de repartiţie cu prioritate în acele camere atunci când vin la tratament.
Reuşita tratamentelor la Covasna constă în îmbinarea procedurilor clasice medicamentoase cu cele nefarmacologice, în principal în folosirea factorilor naturali - ape minerale, mofete şi aer ozonat.