Terciurile şi în special cel din ovăz ar trebui incluse în dieta zilnică a fiecărui copil şi adult, sunt de părere nutriţionişti şi medici din Finlanda, care susţin că fulgii de ovăz au un efect incredibil de benefic asupra sănătăţii. Un grup de cercetători din Finlanda a arătat că acei copii care consumă zilnic fulgi de ovăz sunt de două ori mai puţin susceptibili de a dezvolta astmul decât cei care nu mănâncă terciuri din cereale. Pentru a minimiza riscul de dezvoltare a
acestei bolii, precum şi a altor maladii respiratorii e nevoie ca ovăzul să fie inclus în meniul unui copil încă de la vârsta de cinci luni.
Fulgii de ovăz sunt benefici şi pentru adulţi. Astfel, consumul zilnic al acestui fel de mâncare la micul dejun scade colesterolul din sânge cu 10%, datorită faptului că ovăzul are pronunţate proprietăţi antiinflamatorii şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.Proprietăţi similare le are şi peştele, susţin nutriţioniştii./Agerpres/