Un centru de simulare stomatologică, unic în ţară, va fi inaugurat în 2011
'Obiectivul general al proiectului vizează creşterea relevanţei şi compatibilităţii programelor de studii universitare de licenţă în raport cu cerinţele pieţei muncii şi cu schimbările induse de societatea cunoaşterii prin dezvoltarea de noi curricule şi ameliorarea cadrului intern de asigurare a calităţii în instituţii de învăţământ superior de medicină dentară la nivel multiregional', a spus prof.univ.dr. Norina Forna.
În cadrul primului proiect, 18 specialişti vor lucra la elaborarea platformelor, a atlaselor şi a unor biblioteci de tip e-learning pentru modernizarea proceselor de predare-învăţare pentru 1.250 de studenţi înscrişi în sistemul de învăţământ superior medical dentar. Vor fi abordate cursuri de Odontologie, Parodontologie, pentru anii V şi VI, Chirurgie oro-maxilo-facială, pentru anul V, Endodonţie - pentru anul IV, Clinica terapiei edentaţiei parţial întinse- anul VI, Implantologie-anul VI, proteze maxilo faciale -anul VI, anesteziologie-anul III, urgenţe în medicina dentară-anul VI.
În ceea ce priveşte al doilea proiect, acesta vizează 'Stagii de pregătire practică pentru integrarea rapidă pe piaţa muncii a studenţilor specialişti în medicina dentară, AXA PRIORITARÃ 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, 2.1 Tranziţia de la şcoală la o viaţă activă', finanţat de Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013, conform contractului POSDRU.
'Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea la procesul de insrţie pe piaţa muncii a studenţilor înscrişi în învăţământul superior de medicină dentară prin organizarea de programe de stagii inovatoare de pregătire practică cu materiale suport TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor) în cadrul iniţiativelor de diversificare a parteneriatelor interinsitituţionale', a precizat prof.univ.dr Norina Forna.