O doză zilnică de ulei de peşte ar putea salva vieţile a zeci de mii de oameni cu insuficienţă cardiacă în fiecare an, susţin cercetătorii de la Imperial College şi Spitalul Brompton din Londra, potrivit ultimului număr al revistei European Journal of Cardiovascular Medicine. Decesul prematur se întâlneşte mai rar în cazul persoanelor cu o inimă slăbită, dar care consumă cu regularitate ulei de peşte. Această concluzie intervine în urma unui studiu la care
au luat parte circa 7.000 de persoane de diferite vârste, care sufereau de insuficienţă cardiacă cronică. Timp de doi ani, aceştia au consumat o capsulă conţinând 90 la sută acizi graşi polinesaturaţi Omega-3 sau placebo.
S-a constatat că printre cei care au primit ulei de peşte adevărat, rata mortalităţii a scăzut cu 9 la sută. De asemenea, s-a redus numărul de internări din cauza agravării stării inimii lor. Oamenii de ştiinţă recomandă ca toate persoanele care au suferit atacuri de cord să consume câte 1 gram de ulei de peşte pe zi.