
România se află în continuare sub atenţionare meteo cod galben din cauza temperaturilor caniculare, de 36-37 de grade anunţate în sud-estul ţării. Dacă sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi trebuie să purtaţi haine de culoare deschisă, subţiri, din in sau materiale naturale, vaporoase şi ochelari de soare. De asemenea, este bine să se alterneze deplasarea cu repaosul în spaţii dotate cu aer condiţionat. Hidratarea este foarte importantă pentru fiecare dintre noi, iar
la temperaturi foarte mari, pierderile de apă şi săruri minerale sunt suficient de mari, încât reuşim cu foarte mare dificultate să le compensăm. Chiar dacă nu avem senzaţia de sete, nutriţioniştii recomandă să bem minim 2,5 litri de apă pe zi. Trebuie să consumaţi lichide fără a aştepta senzaţia de sete. Ar fi bine să beţi un pahar de apă, iaurt sau suc de fructe la fiecare două ore. Mai putem bea ceaiuri călduţe din plante de soc, muşeţel sau urzici dar este bine să evităm ceaiul negru.
Încercaţi să evitaţi să consumaţi băuturi ce conţin cofeină sau zahăr în cantitate mare, deoarece sunt diuretice, şi alimente cu un conţinut mare de grăsimi. Mâncaţi fructe şi legume, mai ales pepene, prune şi roşii. Este bine să menţinem închise toate ferestrele casei când temperatura exterioară este mai mare decât cea din spaţiul deschis, iar dacă temperatura a depăşit 32 de grade este bine să nu utilizăm ventilatoare.
Aerul condiţionat trebuie reglat la o temperatură cu 5 grade sub temperatura ambientală.
De asemenea, dermatologii avertizează că şi pielea trebuie protejată corespunzător, deoarece razele solare ultraviolete sunt din ce în ce mai agresive, din cauza faptului că nu mai sunt filtrate corespunzător de stratul de ozon care s-a subţiat. Persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare este indicat să folosească o cremă cu factor de protecţie mai mare.