Consumul moderat de bere nu afectează greutatea
Privitor la studiu, aceasta a subliniat că "măsurătorile antropometrice au stabilit că un consum moderat de bere cu sau fără alcool nu modifică circumferinţa braţului, taliei şi coapsei. Nu s-au înregistrat modificări semnificative în pliurile cutanate". Totodată, medicul a evidenţiat că are efecte antiinfecţioase şi antiinflamatorii. În ceea ce priveşte cantitatea de bere recomandată, aceasta este diferită pentru femei - 330 ml/zi şi bărbaţi - 660 ml/zi.
Pe de altă parte, berea fără alcool este un produs relativ nou pe piaţă care satisface nevoile anumitor consumatori care doresc să se bucure de acestă băutură, dar nu pot să nu doresc să bea alcool. Din cauza numărului mic de studii de intervenţie care au cercetat efectele consumului de bere asupra modificării greutăţii corporale, studiul realizat şi-a dorit să realizeze prin tehnici exacte şi noi efectele unui consum moderat de bere asupra obezităţii abdominale.
Concluzia generală desprinsă în urma cercetării evidenţiază faptul că consumul moderat de bere tradiţională sau fără alcool nu modifică compoziţia corporală la o populaţie adultă sănătoasă.
Studiul a fost realizat pe un grup de voluntari cu vârsta cuprinsă între 20 şi 42 de ani, iar perioada experimentală a durat zece săptămâni, timp în care subiecţii studiului şi-au menţinut obiceiurile de viaţă şi alimentaţie, singura modificare fiind cea referitoare la consumul de băuturi obişnuite şi consumul de bere cu sau fără alcool.
Directorul general al Asociaţie Berarii României, Constantin Bratu, a subliniat că berea este fabricată din ingrediente naturale - apă, orz, hamei şi drojdie, are între 90 şi 95% apă, iar calitatea apei este foarte bine menţinută prin procesul de fabricaţie.
În ceea ce priveşte consumul de bere, în România, în 2009, a fost de 81 de litri pe cap de locuitor. În Europa, cei mai mari consumatori de bere sunt cehii cu 160 de litri pe cap de locuitor. /Agerpres/