Test pentru determinarea riscului de suicid în rândul elevilor
Potrivit acesteia, ANPDC susţine iniţiativa Centrului de prevenire a tentativelor de suicid la copii şi adolescenţi. În Planul naţional integrat de acţiune pentru prevenirea şi combaterea violenţei asupra copiilor, la capitolul de prevenire, testare în şcoli, pentru depistarea riscului suicidar este trecut la obiectiv specific. Proiectul este un model de dezvoltare cu parteneri privaţi şi publici, respectiv Fundaţia Vodafone care a achiziţionat testele, Universitatea Babeş-Bolyai prin prof. Anca Dobrean care acordă asistenţă tehnică (cursuri, realizarea profilelor de interpretare a testelor etc.), Universitatea Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială prin voluntari masteranzi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Institutul Teologic Adventist prin voluntari.
Dr. Brănaru a precizat că toţi voluntarii lucrează prin contract de voluntariat cu Spitalul de Psihiatrie 'Al. Obregia', conform legislaţiei româneşti.
Grupul de şcoli ales împreună cu ISMB pentru anul acesta este format din liceele Tonitza, Matei Basarab, Dante Alighieri, Mircea Eliade, şcolile 186 şi 111, Viilor, Eugen Lovinescu, Grupul şcolar Dimitrie Gusti.
Părinţii au primit o scrisoare ca să îşi dea acceptul pentru acest test, a precizat medicul, care a menţionat confidenţialitatea testului. Ea a adăugat că testele s-au aplicat doar elevilor ai căror părinţi au semnat că sunt de acord.