Ouăle de ciocolată de Paşte sunt bune pentru sănătate, arată un studiu medical german, care spune că puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace. Studiul este publicat online de European Heart Journal. În cadrul lui, au fost urmăriţi medical, timp de aproape un deceniu, 19.357 adulţi, ţinându-se seama de modul lor de viaţă. Cei care mâncau cel mai mult (în medie
7,5 g/zi sau un un pătrăţel dintr-o tabletă de 100 g) aveau o presiune a sângelui mai scăzută şi un risc mai mic cu 39% de a suferi un atac cardiac (infarct) sau cerebral, arată autorii studiului, condus de Brian Bujisse, nutriţionist la Institutul german de Nutriţie Umană din Nuthetal.
Cercetătorii au mai întrebat o subgrupă de 1.568 participanţi la studiu ce fel de ciocolată consumă, iar rezultatul a fost că 57% la sută mâncau ciocolată cu lapte, 24%, neagră şi 2%, albă.
Efectul benefic asupra presiunii arteriale şi sănătăţii inimii s-ar datora flavanolilor din cacao, elemente pe care le are mai ales ciocolata neagră. Chiar dacă unii consideră că ciocolata este bună şi pentru moral, înainte de a consuma în exces, trebuie să se ţină seama că o tabletă de 100 g de ciocolată neagră înseamnă cam 500 de calorii, avertizează Frank Ruschitzka (Elveţia), de la Societatea Europeană de Cardiologie.