Concluziile experţilor OMS privind consumul de grăsimi
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi FAO, grăsimile esenţiale sunt vitale organismului nostru, însă acesta nu le poate sintetiza şi prin urmare trebuie introduse în organism prin intermediul consumului de alimente. Aceste grăsimi au rol în dezvoltarea organismului, în regenerarea acestuia şi în menţinerea stării de sănătate. Există două grăsimi esenţiale: acidul alfa-linoleic (ALA) - acid gras polinesaturat din grupul Omega 3 şi acidul linoleic (LA) - acid gras polinesaturat din grupul Omega 6. Aceste grăsimi esenţiale se regăsesc în categorii de alimente precum seminţele oleaginoase, uleiurile vegetale (de floarea-soarelui, de rapiţă) şi în produsele care le conţin, cum ar fi unele margarine tartinabile.
Conform datelor oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cei mai mulţi oameni consideră că grăsimile din alimentaţie implică în mod obligatoriu şi creşterea în greutate. Experţii instituţiei subliniază faptul că trebuie realizat un echilibru între alimentele consumate şi necesarul energetic al fiecărei persoane, luând în considerare nivelul de activitate zilnică desfăşurată./Agerpres/