Aparat de rezonanţă magnetică de înaltă performanţă
“Suntem încântaţi să facem parte dintr-un proiect extraordinar, care va permite pacienţilor şi specialiştilor români să aibă acces la cea mai inovatoare tehnologie de imagistică medicală disponibilă la nivel mondial. Un diagnostic îmbunătăţit, precoce, înseamnă o mai bună prevenţie şi mai multe opţiuni de tratament pentru un spectru larg de patologii”, a declarat Radu Gorduza – Lupu, Zone Manager pentru România şi Moldova.
Aparatul GE Healthcare - HDxt 3.0T - este cel mai sofisticat scanner disponibil pentru uz clinic, oferind imagini mai clare şi mai precise, prezentând detalii greu detectabile anterior. Caracteristicile inovatoare ale sistemului reduc timpul de derulare a procedurilor de pregătire a investigaţiei şi de scanare propriu-zisă. Astfel, pacienţii vor petrece mai puţin timp în interiorul scanner-ului, iar în urma investigaţiei se obţin imagini de detaliu.
O serie de investigaţii care până acum puteau fi efectuate doar cu ajutorul Computer Tomografului pot fi derulate acum la acelaşi standard calitativ, folosind scanner-ul MR 3T, care elimină factorul de risc asociat razelor X.
,,Diagnosticul medical este strâns legat de inovaţie, iar investigaţia MR 3T reprezintă un pas important, nu doar pentru noi, specialiştii, ci şi pentru pacienţi. Această tehnologie oferă precizie. Noi, ca specialişti, putem obţine după o singură examinare imagini complete ale corpului uman, la rezoluţie mare”, a declarat conf. dr. Vlad Ene, specialist în imagistică al Signa+.
Preţurile pentru o astfel de investigaţie variază între 150 şi 500 de euro, în funcţie de dimensiunea, complexitatea regiunii scanate sau utilizarea substanţei de contrast.
Signa® HDxt 3.0T MR oferă imagistică performantă şi completă pentru întregul corp uman, gama de aplicaţii clinice, incluzând neurologie, coloana vertebrala, MSK, corp, mamografie, sistem vascular şi cardiac. Unic în România, MR 3T aflat în funcţiune la Signa+, oferă diagnostice corecte şi exacte. Acurateţea acestei investigaţii este dată de intensitatea câmpului magnetic, de două ori mai puternic (3T) decât cel generat de magneţii 1,5T care sunt utilizaţi de cele mai multe echipamente utilizate în prezent în România./Agerpres/