Personalul TESA din unităţile sanitare anunţă declanşarea acţiunilor de protest
La conferinţa de presă, sindicaliştii de la Institutul Cantacuzino au cerut sprijin pentru protejarea celor 760 de angajaţi, în condiţiile în care aceştia sunt ameninţaţi cu disponibilizarea, în urma deciziei Agenţiei Naţionale a Medicamentului de a suspenda activitatea instituţiei. Începând cu data de 1 martie, circa 40 la sută dintre angajaţi vor fi trimişi în concediu de odihnă.
Sindicaliştii de la Institutul Cantacuzino solicită Guvernului să protejeze producţia naţională de vaccinuri şi seruri prin modificarea legislaţiei de funcţionare a instituţiei, astfel încât să se permită realizarea de comenzi directe din partea Ministerului Sănătăţii.
'Acum, institutul participă la licitaţii alături de alte firme străine pentru realizarea unor vaccinuri sau seruri. De multe ori, aceste licitaţii, care se realizează prin direcţiile judeţene de sănătate, sunt câştigate de partenerii străini', susţine preşedintele sindicatului din Institutul Cantacuzino, Dumitru Viezureanu.
Sindicaliştii vor cere sprijin şi comisiilor de specialitate din Parlament, considerând că activitatea Institutului Cantacuzino este una de interes naţional, întrucât vizează sănătatea publică.
Angajaţii TESA din unităţile sanitare vor participa în luna martie la pichetări, mitinguri şi greve de protest organizate de Cartelul Alfa şi Alianţa Bugetarilor.