Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. chimist Gheorghe Mencinicopschi, subliniază importanţa alimentelor ecologice pentru sănătate, fiind de părere că trebuie să ne reobişnuim să mâncăm mai mult acasă, în familie. După cum a declarat specialistul pentru Agerpres, nici alimentele ecologice nu sunt sută la sută sănătoase, întrucât conţin ingrediente care nu sunt verificate şi 46 de e-uri acceptate, gătitul acasă fiind, în concluzie, cel
mai sănătos.În plus, o problemă o constituie şi marile lanţuri de hipermarketuri, care comercializează produse cu valabilitate cât mai mare, dar care nu sunt sănătoase, a arătat specialistul. El a adăugat că nu ceea ce este mai ieftin este sănătos, în timp, astfel de produse afectând sănătatea.
În opinia lui Mencinicopschi, produsele ecologice nu ar trebui să aibă preţuri foarte mari în România, ci la fel ca în alte ţări europene, unde sunt mai scumpe decât alte produse cu 10-20%.
Specialistul mai atrage atenţia că sănătatea este afectată şi de calitatea mediului, de stres şi de lipsa de mişcare. /Agerpres/



