Munca prelungită poate afecta viaţa sexuală a adolescenţilor
Studiul arată că şi alcoolul joacă, de asemenea, un rol important în relaţiile în care între parteneri există o diferenţă de vârstă, conform profesorului Bauermeister, asistent cercetător la ªcoala Publică de Sănătate, din cadrul Universităţii din Michigan.
Echipa de cercetători a urmărit tranziţia de la adolescenţă la starea de tânăr adult a tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 25, din oraşul Flint, Michigan, pentru a observa factorii care determină alegerea partenerilor sexuali mai în vârstă. S-a arătat că în special fetele aleg să aibă relaţii cu bărbaţi mai în vârstă decât cu băieţi de vârsta lor.
Munca îndelungată într-un anturaj de adulţi, fără supraveghere adecvată, poate duce la expunerea în faţa acestora şi în final la relaţii sexuale cu parteneri cu vârste mult mai mari.
Studiul a mai arătat că fetele tind să relaţioneze cu băieţi mai mari de la vârsta de 14 ani, în timp ce băieţii ies cu fete de vârsta lor până la 18 ani, după care interacţionează cu fete mai tinere.
Programele de educaţie sexuală ar trebui să crească încrederea de tinerilor în şi rezultatele academice, şi să scadă rata consumului de alcool, concluzionează studiul.
"Este OK să lăsăm copiii să muncească" a subliniat Bauermeister. "Ne dorim doar să ne asigurăm că ei îşi petrec timpul într-un mediu sigur. Părinţii trebuie să pună întrebările corecte şi să se asigure că locul este sigur pentru copii lor"