Rezidenţiat 2009 - testele grilă
75% din total sunt întrebari tip complement multiplu cu 2 - 4 raspunsuri corecte, fiecare întrebare cu raspunsuri corecte este notata cu 5 puncte; daca la aceste întrebari candidatul marcheaza mai putin de 2 sau mai mult de 4 raspunsuri, întrebarea se anuleaza (punctaj 0).
În caietul de concurs se precizeaza întrebarile de tip complement simplu si întrebarile de tip complement multiplu.
Departajarea candidatilor cu punctaj egal se face pe baza punctajului ponderat, care reprezinta calculul statistic în functie de raspunsurile corecte date de toti candidatii la întrebarea considerata cu gradul de dificultate cel mai mare.
Departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil se face prin sustinerea unei probe suplimentare de departajare. Aceasta proba consta în 100 de întrebari, din tematica si bibliografia aprobate, de tip complement
multiplu, alcatuite cu 24 de ore înainte de sustinerea probei, într-un sediu securizat. Aceasta proba are loc în ziua de sâmbata, 21 noiembrie 2009, în centrul universitar în care s-a desfasurat concursul. Corectura se face în mod
electronic în sala de concurs, în prezenta candidatilor. Rezultatele sunt folosite pentru alcatuirea unei ierarhizari a candidatilor care au obtinut punctaj maxim posibil. Candidatii care nu se prezinta la proba de departajare figureaza în clasificare în ordine alfabetica, dupa ierarhizarea candidatilor care au sustinut proba de departajare. Pentru sustinerea probei de departajare nu se percepe taxa.
Punctajul minim de promovare reprezinta 50% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari pentru fiecare domeniu. Ocuparea posturilor, respectiv a locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obtinut, în limita posturilor si locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcatuind-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu în parte.