Accesele de furie la locul de muncă nu reprezintă neapărat ceva rău. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii facultăţii de medicină din Universitatea Harvard, furia poate fi benefică pentru carieră, cu condiţia să fie controlată. Studiul efectuat de cercetătorii americani a relevat faptul că persoanele care îşi reprimă starea de frustrare sunt de trei ori mai predispuse să ajungă la un blocaj din punct de vedere profesional. Studiul a demonstrat de asemenea faptul că
emoţiile negative controlate contribuie la sporirea atenţiei. Voluntarii care au participat la studiu şi au fost experimentat asemenea emoţii negative au demonstrat o putere mai mare de concentrare asupra detaliilor.
Coordonatorul acestui studiu a explicat că oamenii consideră furia drept o emoţie periculoasă, iar societatea actuală îi încurajează să practice "gândirea pozitivă". Contrar opiniilor majoritare autorul consideră că această abordare, a gândirii pozitive, este autodistructivă şi, în esenţă, reprezintă negarea unei realităţi înspăimântătoare, ceea ce dăunează, pe termen lung, echilibrului pshic.