România - ţara copiilor obezi şi anemici
Deşi este necesar un consum zilnic, laptele este consumat în medie de doar 2-3 ori/săptămână de 51% dintre copii, iaurtul de 74%, iar brânza de 66% dintre preşcolari. Cerealele se află în meniul zilnic al copiilor doar în proporţie de 12%, iar marea parte dintre acestea este reprezentată de biscuiţi şi snacks-uri. Mezelurile sunt însă consumate aproape zilnic, de un sfert dintre copiii preşcolari.Studiul a fost realizat pe un eşantion de 400 de copii preşcolari din 12 centre - 3 pentru fiecare regiune geografică a României şi Bucureşti - implicând 79 de instituţii de învăţământ preşcolar (grădiniţe şi creşe).
Fiecare copil cu vârsta între 3 şi 6 ani, fără boli cronice cunoscute, fără boli acute afectând aportul alimentar sau fără vreun aspect al vieţii menit să le modifice comportamentul alimentar (religie), a fost monitorizat 7 zile consecutive, familia şi educatorii fiind solicitaţi să completeze chestionare şi să ţină jurnale pentru fiecare tip de masă.