Participanţii la studiu au fost întrebaţi în legătură cu obiceiurile lor alimentare, inclusiv consumul de alimente de risc, precum carnea insuficient gătită. "Am adunat o atât de mare varietate de date, încât ni s-a părut interesant să vedem dacă există într-adevăr diferenţe între bărbaţi şi femei în materie de alimentaţie", a explicat Beletshachew Shiferawa, epidemiolog şi principalul autor al studiului, prezentat la conferinţa internaţională în privinţa emergenţei bolilor infecţioase.
Cercetătorii au descoperit astfel că bărbaţii preferă cel mai adesea că consume carne de vită, porc şi raţă, precum şi unele fructe de mare, printre care stridii şi creveţi. În schimb, femeile aleg mai frecvent legume, în special morcovi şi tomate. Ele au, de asemenea, o înclinaţie către fructe, precum căpşunile, merele, afinele şi zmeura. Femeile preferă, totodată, alimente precum migdalele şi nucile. Spre deosebire de bărbaţi, ele consumă des iaurturi şi ouă.
Autorii studiului au descoperit, de asemenea, excepţii în aceste tendinţe alimentare. Astfel, bărbaţii consumă mai des sparanghel şi varză de Bruxelles, iar femeile preferă să consume carne tocată proaspătă, în loc de produse congelate. Pentru consumul de produse alimentare numite de risc, acest studiu arată, de asemenea, că bărbaţii mănâncă mai mult carne tocată şi ouă insuficient gătite, în timp ce femeile mănâncă mai frecvent muguri cruzi de lucernă. /Rompres/