Ei bine, alimentaţia joacă, în toate acestea, un rol important, fapt confirmat şi de teoriile filosofului german Ludwig Feuerbach (autorul cărţii 'Omul este ceea ce mănâncă', titlu devenit apoi sentinţă pe care alţii şi-au însuşit-o) potrivit căruia ''trebuie (oare) să ne alimentăm mai bine pentru a gândi mai bine''? Răspunsul este da, iar cel care îl dă este expertul în nutriţie, Amanda Ursell, din Marea Britanie care, în baza necesităţii zilnice de energie împărţită între mesele principale, gustare, etc., oferă o serie de reţete pentru mic dejun, prânz, cină care, în fine, ar fi de natură să asigure 'escaladarea scării succesului'.
Acestea sunt rezultatul unor cercetări, realizate la International Labour Office din
Cine crede, de pildă, că o ceaşcă de cafea şi un corn dulce, dimineaţa, sunt ceva miraculos pentru a ne putea concentra şi a fi mai atenţi la locul de muncă, greşeşte: cofeina măreşte bătăile cardiace şi provoacă enervare, stomacul se umflă, iar zaharurile sunt repede absorbite lăsând o senzaţie de foame. Mai degrabă este utilă o bucăţică de ciocolată (organică, spune Ursell) fiindcă taie pofta de mâncare, şi ne permite să ajungem la ora prânzului. Respectiv, ora proteinelor, potrivit specialiştilor: într-adevăr, proteinele ajută la combaterea somnolenţei de după amiază şi la scăderea atenţiei. Excelente sunt ouăle, pentru că sunt bogate în substanţe colinergice, indispensabile producerii unei substanţe, acetilcolina, din creier care ajută memoria. Sunt foarte bune şi carnea roşie sau albă, cu condiţia să fie slabe, şi peştele. Pâinea şi pastele făinoase, şi în general carbohidraţii, trebuie lăsate pentru cină fiindcă au un efect relaxant asupra creierului şi favorizează somnul. Un ultim sfat pentru cine are totuşi îndoieli în privinţa tuturor acestor sfaturi: uitaţi-vă la cei care stau în fotoliile de comandă, cu greu veţi vedea persoane grase. /Rompres/