Studiul britanic ar putea fi relevant pentru anumiţi indivizi cu sensibilitate crescută la aditivi alimentari, în general, şi la coloranţi, în special, dar nu se poate aprecia cât de răspândită este această sensibilitate în populaţia generală, afirmă EFSA. Aditivii analizaţi de cercetătorii britanici au fost coloranţii alimentari Tartrazine (E102), E104, E110, E124, E129, E122 şi benzoatul de sodiu (E211). În comunicatul său, agenţia europeană mai precizează că reevaluează siguranţa tuturor coloranţilor alimentari autorizaţi în Uniunea Europeană, inclusiv a celor incluşi în studiul Universităţii Southampton. /Rompres/
Studiul privind efectul aditivilor alimentari asupra hiperactivităţii la copii este contestat
Studiul britanic ar putea fi relevant pentru anumiţi indivizi cu sensibilitate crescută la aditivi alimentari, în general, şi la coloranţi, în special, dar nu se poate aprecia cât de răspândită este această sensibilitate în populaţia generală, afirmă EFSA. Aditivii analizaţi de cercetătorii britanici au fost coloranţii alimentari Tartrazine (E102), E104, E110, E124, E129, E122 şi benzoatul de sodiu (E211). În comunicatul său, agenţia europeană mai precizează că reevaluează siguranţa tuturor coloranţilor alimentari autorizaţi în Uniunea Europeană, inclusiv a celor incluşi în studiul Universităţii Southampton. /Rompres/