
Consumul de soia micşorează riscul de cancer mamar
Femeile care consumă în mod regulat alimente pe
bază de soia întâmpină un risc mai redus de a suferi de cancer mamar, conform
unui studiu japonez. Femeile care au în organism un nivel ridicat de
genisteină, un compus conţinut în soia, sunt mai puţin expuse la pericolul de
îmbolnăvire de cancer la sân, conform unui studiu realizat de Centrul naţional
împotriva cancerului de la Tokyo. Acest studiu a fost
realizat pe un eşantion de 25.000 de femei cu vârsta între 40 şi 69 de ani de
pe întregul teritoriu al Japoniei, într-o perioadă de zece ani şi jumătate.
Echipa de cercetători niponi a urmărit legătura dintre concentraţia de
genisteină din organism şi frecvenţa apariţiei tumorilor maligne mamare. Astfel
s-a ajuns la concluzia că riscul de îmbolnăvire de cancer mamar la femeile cu
un nivel mai ridicat de genisteină este de trei ori mai mic decât la femeile cu
un nivel scăzut al acestui compus în organism. De cealaltă parte, conform unui
alt studiu nipon publicat recent, femeile care consumă regulat produse pe bază
de soia întâmpină un risc de 3 până la 4 ori mai crescut de a suferi de crize
cardiace. /Rompres/