''Pentru anumiţi oameni o dietă sănătoasă pentru inimă poate include un consum limitat de alcool, chiar şi în rândul oamenilor care nu au consumat alcool înainte'', a comentat Dr. Dana King, coordonatoarea acestui studiu. Nici unul dintre participanţii la acest studiu nu consuma alcool în moment începerii experimentului. Apoi doar 6% dintre participanţii la studiu au început să consume alcool zilnic, în cantităţi moderate - un pahar de vin pe zi pentru femei şi până la 2 pahare de vin pe zi pentru bărbaţi. După 4 ani s-a observat că gradul considerabil mai redus de risc cardiac suportat de participanţii la experiment care au consumat alcool zilnic, este constant, indiferent de gradul de formă fizică, de masa corporală sau de alţi factori de risc cardiac. Acest studiu a identificat de asemenea şi o creştere a cantităţii de HDL sau aşa-numitul ''colesterol bun'' din organism la persoanele care au consumat regulat şi cu moderaţie vin, timp de 4 ani./Rompres/
