În cadrul studiului, 10 voluntari cu o greutate normală şi 8 voluntari obezi au consumat la o masă 1.800 de calorii, meniul fiind format dintr-un hamburger mare, o porţie mare de cartofi prăjiţi, o cola mare şi o felie de plăcintă cu mere. Ambele grupuri au prezentat semnele creşterii procesului de oxidare celulară la doar două ore după masă. La trei ore după masă, procesul de oxidare celulară a revenit în parametrii normali la voluntarii cu greutatea normală, dar a continuat să crească la cei obezi.
"Având în vedere faptul că o astfel de creştere a nivelului proceselor inflamatorii şi de oxidare celulară constituie un factor de risc important pentru apariţia arterosclerozei, a infarcturilor, riscul este cu atât mai mare pentru persoanele obeze. Într-un alt studiu cercetătorii coordonaţi de Dr. Dandona au demonstrat că o masă bogată în fructe şi fibre, cu acelaşi nivel de calorii (1.800) nu produce nici un fel de creştere a nivelurilor de oxidare celulară în organism. /Rompres/