
Flavonolii din cacao protejează organismul
Oamenii de ştiinţă americani au
evidenţiat, după 15 ani de cercetări, potenţialul nutriţional şi medical al
flavonolilor din substanţele găsite în mod natural în cacao. Cercetările nu
sugerează doar că flavonolii din cacao pot asigura un regim alimentar care să
întreţină şi chiar să îmbunătăţească sănătatea cardiovasculară, dar prezintă şi
noi posibile tratamente, bazate pe flavonoli, pentru diabet,
accidente vasculare sau alte boli de această natură. Flavonolii sunt adesea
descrişi ca antioxidanţi, compuşi care protejează împotriva efectelor negative
ale radicalilor liberi. Câteva dintre primele studii derulate în acest domeniu
au demonstrat că flavonolii din cacao pot reduce efectul negativ al radicalilor
liberi, contribuind inclusiv la reducerea oxidării colesterolului. Totuşi,
studiile recente au subliniat că flavonolii din cacao au un efect benefic mult
mai consistent asupra sistemului vascular, îmbunătăţind nivelul de funcţionare
a vaselor de sânge şi reducând riscul de formare a cheagurilor. /Rompres/