
Nou-născut hrănit, pe perioada spitalizării, cu varză, carne şi pâine
Un nou-născut de 11 zile a mâncat,
potrivit documentelor de la externarea din Spitalul Municipal Bârlad, pe durata
celor nouă zile cât a fost internat în secţia dermatologie a acestei unităţi
spitaliceşti, câte trei mese pe zi, hrana constând în carne, fasole, cartofi,
varză, pâine şi alte produse alimentare destinate adulţilor'', a anunţat
directorul spitalului, Dionisie Lefter. Directorul a descoperit această situaţie în
ziua externării micuţului şi a cerut explicaţii de la şefii secţiilor neonatologie
şi dermatologie şi de la reprezentanţii compartimentelor statistică şi
contabilitate din cadrul spitalului bârlădean. "Situaţia este mai mult una
hilară. A fost o problemă de comunicare, una dintre asistente trecând micuţul
în fişă cu o altă vârstă, în momentul în care acesta a fost transferat dintr-o
secţie în alta. Am descoperit la timp situaţia şi sper ca pe viitor asemenea
incidente să nu se mai producă. Nu poate fi vorba de vreun prejudiciu, fiindcă
masa costă 5 lei pe zi", a declarat Lefter. "Masa" bebeluşului a
costat spitalul din Bârlad 45 de lei, câte 5 lei pentru fiecare zi cât acesta a
stat internat. /Rompres/