Nu toate persoanele cu hepatită C au indicaţie de tratament. Prof. dr. Oproiu a făcut referire la faptul că până acum au fost trataţi cam 2.600-2.800 de pacienţi, iar pentru 2008 sunt prevăzuţi a fi trataţi 4.200-4.800. Tratamentul anual la unui pacient este de peste 100.000 de lei.
Persoanele care pot fi la risc sunt cele care au făcut perfuzii şi transfuzii înainte de 1992, moment din care a început testarea sângelui celor care au făcut intervenţii chirurgicale, pearcing, tratamente stomatologice, tatuaje, cele cu parteneri sexuali multipli. Prof. dr. Alexandru Oproiu apreciază că analizele pe care trebuie să le facă românii în cadrul Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate sunt foarte bine venite. El consideră că prin faptul că se pot face transaminazele, un parametru important în determinarea hepatitei este un pas important în depistarea celor cu hepatită.
Prof. dr. Carol Stanciu, preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie, a apreciat şi el examenele incluse în programul de evaluare a stării de sănătate. El a subliniat că acest tip de virus este extrem de greu de tratat şi foarte costisitor, fapt pentru care nu se poate face tratamentul decât pe baza unor criterii. În opinia sa fondurile ar trebui repartizate pe regiuni. /Rompres/