Consumul mediu de carne se ridică în prezent la 100 de grame de persoană şi pe zi în lume, cu disparităţi considerabile între ţările dezvoltate - 200 - 250 de grame - şi ţările sărace (20 - 25 de grame), au subliniat ei. 22% dintre emisiile mondiale de gaze cu efect de seră, insistă această echipă condusă de Anthony McMichael de la Centrul naţional de epidemiologie şi sănătate a populaţiilor de la Universitatea din Canberra, provin din agricultură, o proporţie similară celei din sectorul industrial, însă superioară celei din transporturi. Vitele, în special transportul şi hrana lor, adăugă cercetătorii, sunt la originea a aproape 80% din emisiile agricole, în majoritate sub formă de metan. "O diminuare substanţială a consumului de carne în ţările sărace ar fi, de asemenea, benefică pentru sănătate, în special prin reducerea riscurilor de boli cardiovasculare (...) obezitate, cancer colorectal, şi probabil alte tipuri de cancer", apreciază cercetătorii. "O creştere a consumului de produse de origine animale la populaţiile sărace ar fi, totodată, benefică pentru sănătatea lor", au adăugat ei. /Rompres/
