"Este unica şcoală de acest gen care va contribui la formarea de chirurgi de diferite specialităţi în oncologie din Europa de Est şi spaţiul ex - sovietic", a subliniat rectorul UMF. El a spus că plasarea acestei şcoli la Bucureşti se datorează faptului că UMF dispune de condiţii atât de pregătire teoretică, dar mai ales practică, fiind dotată cu laboratoare performante, platforme de cercetare, de ultimă generaţie, oferind garanţia reuşitei acestui proiect.
Prof. dr. N. Lygidakis, secretarul IASGO, preşedintele Comisiei ştiinţifice a congresului, a declarat, referindu-se la această şcoală, că este un concept de durată, care oferă oportunitatea specializării medicilor din această regiune şi din alte zone. El a menţionat că în cadrul şcolii, cursurile vor include toate noutăţile din domeniu, demonstraţii practice, dar şi cercetare clinică. "Sunt sigur că Guvernul României, UMF "Carol Davila" şi IASGO vor contribui la reuşita acestei şcoli, iar Bucureştiul va deveni centrul de pregătire pentru chirurgia oncologică, pentru pregătire continuă", a subliniat N. Lygidakis.
Preşedintele IASGO, Masatohi Makuuci, unul dintrei cei mai prestigioşi specialişti în transplantul hepatic, s-a referit la importanţa medicinei fără frontiere, având în vedere că mai există zone în lume unde accesul la sănătate şi terapie este redus. Medicina fără frontiere este menită să confere posibilitatea accesului tuturor la cele mai noi realizări din domeniu. /Rompres/