Programul ''Mindfit'' oferă utilizatorilor tot felul de teste, cuvinte încrucişate interactive şi diferite misiuni. Obiectivul este tocmai acela de a stimula creierul exact aşa cum fac exerciţiile fizice cu muşchii. Într-adevăr, dacă substanţa cenuşie este pusă să muncească celulele cerebrale ''îşi extind activitatea şi formează noi conexiuni cu celelalte celule''.
Susan Greenfield - cooptată în Camera Lorzilor datorită succeselor sale în domeniul medical şi în fruntea unui laborator al Universităţii din Oxford care se ocupă de maladii degenerative ale creierului - a devenit o susţinătoare a software-ului ''Mindfit'' după un studiu pe care l-a efectuat în Israel la Universitatea din Tel Aviv, cu 121 de voluntari cu vârsta de peste 50 de ani. Timp de doi ani, jumătate dintre aceste persoane au fost invitate să se dedice acestui program Mindfit câte o jumătate de oră, de trei ori pe săptămână. La sfârşitul experimentului grupul ''atleţilor'' a reieşit mult mai în formă mintală decât cealaltă jumătate care s-a limitat în schimb să petreacă acelaşi timp la computer cu jocuri sofisticate. Îmbunătăţirea a fost ''semnificativă'' în trei domenii: memoria pe termen scurt, învăţare vizuală şi în spaţiu şi concentrare.
ªi alţi cercetători sunt convinşi că pot ţine în formă, dacă nu chiar să întinerească, creierul lor cu ajutorul exerciţiului. Ryuta Kawashima, un profesor de neurologie la Universitatea din Tohoku, Japonia, a studiat timp de 15 ani modul în care efortul mintal ajută creierul să se dezvolte. Activitatea sa a fost utilizată de Nintendo pentru a crea jocurile pentru consolele sale 'Brain Training' şi ''More Brain Training”. /Rompres/