În concluzie, vom fi cu toţii bisexuali? Profesorul confirmă previziunea: ''Este preţul care se plăteşte pentru evoluţia naturală a speciei; şi este un preţ pozitiv''. Chiar aşa? ''Aşa este, fiindcă se naşte din căutarea egalităţii între bărbat şi femeie: în ultimii 20 de ani femeile şi-au asumat roluri tot mai active în societate şi acest lucru presupune o atenuare a deosebirilor sexuale''. Vom avea bărbaţi mai puţin virili (procesul este deja în curs; în ultimii şaizeci de ani 'vitalitatea' spermatozoizilor a scăzut în medie cu 50 la sută) şi femei mai masculine.
Chiara Simonelli, sexolog, profesor la Universitatea La Sapienza din Roma afirmă că- ceea ce prevede dr. Veronesi este o mai mare libertate, eliberare de stereotipuri şi de prejudecăţi. Fenomenul se află abia la început: ca să capete consistenţă va trebui să aşteptăm cel puţin două sau trei generaţii''. Veronesi priveşte în perspectivă foarte îndelungată. Societatea bisexuală este încă departe.
''Sciziunea reproducerii de sexualitate şi de nucleul familial - afirmo Fiorenzo Facchini, antropolog la Universitatea din Bologna - nu poate fi văzută ca un avantaj pentru specia umană. Reproducerea pentru bărbat nu este numai întâlnirea între gameţi, ci implică relaţii între două persoane. O cere însăşi condiţia umană naturală. Într-un moment în care natura este pe bună dreptate repusă în centrul atenţiei, apare ciudată şi total discordantă o perspectivă biotehnologică menită să-i sustragă funcţiile''. /Rompres/