Consumul zilnic a două
pătrăţele de ciocolată neagră, amăruie, echivalentul a 30 de calorii, este
suficient pentru a reduce tensiunea arterială fără a ne îngrăşa, potrivit unui
studiu german dat publicităţii în Statele Unite ale Americii. Se ştia deja că
100 de grame consumate zilnic dintr-un aliment care conţine ciocolată poate
face să ne scadă tensiunea; medicina nu cunoştea, însă, efectele unor cantităţi mici de
ciocolată neagră, bogată în cacao şi cu un conţinut redus de zahăr şi materii
grase, explică un doctor din cadrul Spitalului Universitar din Köln.
Testul clinic a fost realizat pe 44 de
adulţi cu vârste cuprinse între 56 şi 73 de ani - 24 de femei şi 20 de bărbaţi
-, în intervalul ianuarie 2005-decembrie 2006, care sufereau de
prehipertensiune sau de hipertensiune arterială. La finalul perioadei,
cercetătorii au constatat că persoanele care consumaseră ciocolata neagră au
înregistrat o scădere medie a tensiunii, dar nu şi o modificare a greutăţii
corporale şi a concentraţiei de lipide şi de glucoză în sânge./Rompres/