El a precizat că oficialii UE au atenţionat asupra faptului că diplomele obţinute astfel nu vor fi recunoscute în statele membre. La discuţii au fost invitaţi mai mulţi specialişti din domeniu pentru a analiza în detaliu propunerea legislativă privind asistenţa de urgenţă, iniţiată de fostul ministru al sănătăţii Daniela Bartoş, şi a decide asupra oportunităţii acesteia.
Un alt participant la dezbateri, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, dr Ovidiu Cizmaru, a semnalat că din cei 700 de medici de pe ambulanţe din întreaga ţară, doar 160 au o specializare. Dintre aceştia, 27 au ca specializare medicina de urgenţă, restul fiind medici generalişti. Criticile şefului SMURD au fost respinse de preşedintele comisiei pentru sănătate, Mircea Ifrim (PPRM), care a spus că există o şcoală foarte bună de medicină în România.
Printre participanţi s-a numărat şi dr. Sorin Oprescu, senator PSD care a vorbit despre varianta înfiinţării unui minister al urgenţelor, care să aibă ca responsabilităţi incendiile, inundaţiile, actele teroriste şi în care să fie inclusă şi asistenţa medicală de urgenţă. Deputaţii PNL din comisia pentru sănătate au fost de părere că această propunere legislativă nu este completă şi au declarat că o vor respinge. Deputatul Cristian Buşoi a spus că PNL lucrează la un alt proiect de lege referitor la asistenţa medicală de urgenţă. (Rompres)
