Concentraţia serică a ALT şi raportul ALT/AST s-au corelat în mod semnificativ cu modificările de ateroscleroză decelate angiografic la femeile din studiu, însă nu şi la participanţii de sex masculin. Raportul ALT/AST la femei a anticipat modificările aterosclerotice independent de nivelul seric al PCR şi alte semne clinice ale sindromului metabolic. Riscul pentru o afecţiune coronariană severă a fost de aproape patru ori mai crescut la femeile cu valoare crescută a raportului ALT/AST comparativ cu cele cu o valoare mai scăzută a raportului. După ce au fost făcute ajustările pentru componentele sindromului metabolic, riscul pentru ateroscleroză coronariană a fost de peste cinci ori mai mare la femeile cu valori crescute ale enzimelor hepatice. Cu toate acestea riscul nu a fost mai mare şi la bărbaţii cu nivel crescut al enzimelor hepatice.
Dr. Adibia a subliniat faptul că steatoza hepatică non-alcoolică şi valorile ridicate ale enzimelor hepatice se asociază cu componente ale sindromului metabolic, inclusiv cu obezitatea de origine centrală, valori crescute ale tensiunii arteriale, diabet zaharat tip 2 şi dislipidemie.
La pacienţii cu afecţiune coronariană dovedită, stenoza se corelează cu markerii ficatului gras, însă această observaţia a fost făcută doar la pacienţii de sex feminin, urmând ca studiile viitoare să elucideze faptul pentru care aceste afirmaţii nu se confirmă şi la pacienţii de sex masculin.