La aceste întâlniri vor participa: conducătorii autorităţilor de sănătate publică, directorii desemnaţi pentru Program ESSP, conducătorii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate reprezentanţii asociaţiilor de medicină de familie, managerii de spital, reprezentanţii patronatelor, respectiv laboratoarelor de analize medicale.
Se doreşte evitarea aglomerării în cabinetele medicilor de familie sau în laboratoare, găsirea unor soluţii pentru ca oamenii să nu mai fie plimbaţi pe drumuri şi să stea la cozi interminabile.
În ceea ce priveşte activitatea medicilor ministrul declară: “Am făcut un calcul teoretic, ce-i drept, privind modificările pe care le aduce în activitatea unui medic de familie acest program. Până la sfărşitul lui 2007 sunt 6 luni, a câte 22 de zile lucrătoare, în care vor fi consultaţi 11 milioane de români, de către 11 mii de medici. Asta înseamnă că fiecare medic de familie va consulta în plus 7 pacienţi pe zi. Pentru acest lucru este plătit suplimentar. Prin analogie, fiecare laborator va realiza şapte seturi de analize în plus. Vrem să-i informăm personal pe medicii de familie care le este responsabilitatea faţă de fiecare pacient, cum trebuie să introducă datele în baza de date, să identifice toţi pacienţii din liste.”.
Sursa: www.ms.ro