Herve Boissin a precizat că pe 30 decembrie 2005 lucrau la Paris 158 de medici români, în 2006, 191, pentru ca pe 31 martie 2007 numărul lor să ajungă la 268. Numai la nivelul Ordinului Medicilor din Paris au fost înscrişi 20 de medici români, a informat secretarul general al Ordinului Medicilor din Paris. El s-a arătat neliniştit faţă de faptul că la nivel global există o problemă în ceea ce priveşte exercitarea profesiei în Europa. Herve Boissin este de părere că ar trebui analizat dacă este corect să depopulezi un oraş în favoarea altuia. El a apreciat întâlnirile bilaterale care sunt menite să anticipeze într-un fel migraţia populaţiei medicale.
Secretarul general al Ordinului Medicilor din Paris a spus că un medic are dreptul să-şi deschidă cinci cabinete în ţările Uniunii Europene. Cele mai solicitate regiuni din partea medicilor care vin în Franţa sunt Paris, Alsacia şi Coasta de Azur, a informat Herve Boissin. Doctorii nu aleg sudul Franţei şi nici zona munţilor Alpi, a anunţat secretarul general al Ordinului Medicilor din Paris.
Cele mai cerute specialităţi sunt medicină generală, psihiatrie, cardiologie, pediatrie, neurologie, nefrologie şi radiologie. Secretarul general al Ordinului Medicilor din Paris a spus că salariile medicilor din diversele anunţuri din presă nu sunt tocmai adevărate, trebuind să se ţină seama că se plătesc impozite foarte mari şi acestea sunt în funcţie de venitul doctorului. La Paris 30 de medici se află în situaţia de a nu-şi mai plăti impozitele, a informat Herve Boissin. El a spus că dintre specialităţile medicale cel mai bine plătită este radiologia, un doctor din acest domeniu ajungând să câştige aproximativ 200.000 de euro pe an, din care impozitul reprezintă 50 la sută. /Rompres/