Ministrul a precizat că au fost mai multe intervenţii care s-au referit la faptul că ar fi bine ca anumite specialităţi să aibă o importanţă mai mare în ponderea noului spital, iar alte specialităţi, care nu sunt cuprinse în studiu, să fie introduse.
"Am propus doamnelor şi domnilor doctori să ne vedem peste două săptămâni, ca până atunci să analizeze cu atenţie şi cu profesionalism studiul de prefezabilitate şi să discutăm la detaliu părerea pe care o exprimă", a arătat ministrul.
Eugen Nicolăescu a arătat că prezentarea studiului de prefezabilitate demonstrează că există o viziune, o propunere pentru înfiinţarea unor secţii, a unui număr de paturi şi specialităţi care să fie cuprinse în viitorul spital de urgenţă.
Medicii susţin, potrivit ministrului, că Spitalul Regional de Urgenţă este o oportunitate pentru judeţul Mureş, pentru învăţământul medical mureşean şi românesc.
"Am constatat că se apreciază iniţiativa noastră şi în ce priveşte durata în care vrem să facem acest spital. S-a mai constatat că, deşi actualul Spital Judeţean funcţionează ca un spital de urgenţă, nu poate să corespundă cerinţelor unui spital regional de urgenţă", a apreciat ministrul.
Acesta a afirmat că Spitalul Clinic Judeţean Mureş nu respectă circuite funcţionale, standardele de dotare, nu poate să constituie baza unui spital de urgenţă şi că e nevoie de o clădire nouă. (Rompres)