Ministrul a arătat că acest gen de medicină este o opţiune, iar cetăţenilor trebuie să li se ofere posibilitatea să fie în cunoştinţă de cauză, în privinţa costurilor, a serviciilor medicale incluse, asupra persoanelor care au dreptul să desfăşoare activitatea respectivă şi în problema responsabilităţii în cazul unui act medical greşit.
"Vrem să ferim cetăţenii de impostori şi şarlatani", a precizat Eugen Nicolăescu, potrivit căruia îi include în medicina alternativă şi pe cei care practică folosirea bioenergiei, dar că se intenţionează înfiinţarea unei structuri de acreditare în medicina alternativă şi restrângerea numărului celor care doresc să se ocupe cu aceasta.
Nicolăescu a mai susţinut necesitatea înfiinţării Ordinului Practicienilor de Medicină Alternativă, similar Colegiilor Medicilor sau Farmaciştilor.
"Colegiul ar trebui să fie responsabil de standarde şi să dea, împreună cu Ministerul Sănătăţii, certificate de liberă practică", a declarat Nicolăescu. El a mai adăugat că omologii săi chinezi, cu care s-a întâlnit recent, sunt receptivi la ideea de a ajuta România la partea de acreditare, monitorizare şi standardizare a medicinii alternative. (Rompres)