Majoritatea participanţilor au declarat că citesc prospectul pentru a afla mai multe informaţii despre modul de administrare (54%), despre reacţiile adverse (33%) sau despre contraindicaţii (31%). În privinţa rolului ingredientelor active, peste 60% dintre elevi au declarat că nu ştiu care este acesta.
Atunci când se îmbolnăvesc, 62% dintre elevi au declarat că merg la medic pentru a li se indica un tratament, în timp ce restul au declarat că părinţii sunt cei care le administrează medicamente.
Programul subliniază importanţa cunoaşterii utilizării medicamentelor OTC şi a citirii prospectului şi oferă informaţii de bază privind automedicaţia, explicând abordarea pe care orice persoană trebuie să o aibă atunci când decide să îşi autoadministreze medicamente.
În urma cursurilor desfăşurate, nivelul informaţional al elevilor a crescut cu peste 10%.
În luna iunie a anului trecut, Fundaţia Ozone a dat publicităţii primul studiu din România privind fenomenul automedicaţiei, care a demonstrat faptul că 73% din populaţia ţării îşi administrează medicamente fără a consulta în prealabil un medic specialist. (Rompres)