Descoperirea a survenit în urma unui studiu în cadrul căruia şoareci de laborator au fost supuşi unei diete bogate în grăsimi. Unii şoareci au primit zilnic câte 400 de miligrame de resveratrol pe kilogram corp. După trei săptămâni, s-a constatat că şoarecii care primiseră suplimente de resveratrol se îngrăşaseră cu doar 20% faţă de greutatea iniţială, în timp ce ceilalţi luaseră în greutate cu 60% mai mult. În acelaşi timp, rozătoarele care au primit doze zilnice de resveratrol - substanţă care nu pare să aibă efecte toxice - au înregistrat performanţe mai bune la testele fizice, depăşind chiar şi performanţele şoarecilor care nu au fost supuşi dietei ultra-calorice.
Pentru a obţine efecte similare, o persoană ar trebui să bea aproximativ 100 de pahare de vin zilnic - ceea ce bineînţeles nu va duce la performanţe fizice mai bune, ci la ameţeli şi dureri groaznice de cap. De aceea, cercetătorii se gândesc la producerea unor pastile care să aibă concentraţia necesară.(Rompres)