„Rezultatele acestui studiu de fază I sugerează că tehnologia noastră funcţionează”, a declarat pentru Reuters Health dr. Arnold Melman, conducătorul investigaţiilor. „Am dovedit că prin administrarea unui vector conţinând ADN-ul cu gena hSlo putem să obţinem rezultatele fiziologice aşteptate, fără efecte secundare legate de transferul de gene.”
Dr. Melman de la Montefiore Medical Center/Albert Einstein College of Medicine, (Bronx, New York) şi colegii săi au urmărit 11 pacienţi cu disfuncţie erectilă legată de diabet sau de o boală cardiovasculară. Bolnavilor li s-a administrat în corpul cavernos o singură injecţie de hMaxi-K într-o doză de 500 - 7500 mcg, după care au fost monitorizaţi timp de 24 de săptămâni.
Nu au fost notate efecte adverse importante, iar pacienţii care au primit cele mai mari doze (5000 şi 7500 mcg) au prezentat o îmbunătăţire semnificativă a funcţiei erectile. Doi dintre pacienţii trataţi cu aceste doze mari de substanţă terapeutică au raportat o ameliorare semnificativă şi menţinută pe tot parcursul studiului.
Cercetătorii notează că scopul studiului a fost stabilirea siguranţei medicamentului şi cu toate că rezultatele sunt foarte promiţătoare, o dovadă finală a eficienţei poate fi obţinută numai prin efectuarea unor studii mari, placebo-controlate.
Hum Gene Ther 2006;18:1165-1176.