"Unele dintre acestea au plecat în vară, în concedii în străinătate, iar la întoarcere s-au prezentat cu cererile de încetare a contractului de muncă, întrucât s-au angajat acolo", a declarat Mădălina Săucă.
Cadrele medicale sunt atrase de salariile de aproape zece ori mai mari din Occident, faţă de lefurile de 380-420 de lei din ţară, iar cele care se angajează în străinătate devin, la rândul lor, "stimulente încurajatoare" pentru cele care mai lucrează în sistemul sanitar autohton.
Până în momentul de faţă, Spitalul Judeţean Timişoara nu este în pericol de a intra în colaps, din cauza diminuării numărului angajaţilor, deoarece, pe unele secţii, acesta era excedentar. Dacă după redistribuirea intraspitalicească a personalului nu va fi acoperit necesarul de personal, din ianuarie se vor face angajări, a mai precizat Săucă.
Specializările cele mai căutate în străinătate sunt cele de chirurgie, ortopedie, medicină internă, stomatologie, cardiologie - pentru medici, iar pentru asistente - medicină generală. Ofertele au venit din Italia şi Marea Britanie.