Dr. Narcisa Dinică, din cadrul Departamentului Promovarea Sănătăţii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Dolj, a declarat pentru Rompres că pentru aceste realizări echipei judeţului Dolj i-a fost decernată placheta "15 ani de Planificare Familială în România - în semn de apreciere pentru contribuţia deosebită la succesul planificării familiale în România".
De amintit că Institutul de Cercetare şi Formare JSI a organizat, în cadrul programului Iniţiativa pentru Sănătatea Familiei în România (ISFR) - program sprijinit tehnic şi financiar de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) - Conferinţa Naţională cu participare internaţională cu tema "15 ani de planificare familială în România". Evenimentul, desfăşurat în Bucureşti în perioada 21-23 septembrie 2006 şi-a propus să evidenţieze principalele realizări româneşti din ultimii 15 ani în domeniul planificării familiale şi al sănătăţii reproducerii precum şi să ofere participanţilor de diferite specialităţi, ocazia de a participa la prezentări şi dezvoltări tehnice pe subiecte de actualitate din domeniul tehnologiei contracepţiei şi planificării familiale.
"Pe toată perioada conferinţei Dr. Robert a Hatcher, profesor la Facultatea de Medicină a Universităţii Emory, Atlanta, Georgia, SUA, principalul invitat al conferinţei, alături de alţi invitaţi au abordat prin lucrările prezentate, subiecte de actualitate şi de interes pentru specialiştii Obstetrică-Ginecologie, din domeniul Planificării Familiale, precum şi din cel al medicinei de familie.
Prezentările au fost legate de practica clinică bazată pe dovezi recente din domeniul planificării familiale şi sănătăţii reproducerii, contracepţia în post-abortum şi post-partum, sterilizarea chirurgicală, managementul efectelor secundare ale contracepţiei, rolul şi locul consilierii în furnizarea serviciilor de Planificare Familială, importanţa implicării comunităţii şi informării populaţiei în domeniul sănătăţii reproducerii.
Modul deosebit şi profesionist în care s-au implicat reprezentanţii autorităţilor locale din Dolj - Autoritatea de Sănătate Publică, Instituţia Prefectului, Primărie, Inspectoratul ªcolar, Direcţia de Protecţie a Copilului, Inspectoratul de Poliţie, asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale - în implementarea ISFR urban, a fost un model de reuşită şi succes la nivel local şi naţional" , a spus dr. Narcisa Dinică.