În cazul în care un copil trebuie operat de urgenţă la Sibiu, chirurgii sunt aduşi de acasă, iar anestezistul este "împrumutat" de la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu.
Cu un singur medic specialist radiolog, Spitalul de Pediatrie Sibiu nu poate face faţă tuturor urgenţelor. De exemplu, luni, un băiat de 9 ani din municipiul Mediaş şi-a fracturat mâna în casă şi a trebuit să aştepte până marţi dimineaţa pentru a i se face o radiografie. Conform unei circulare a spitalului, aparatul de radiologie funcţionează doar dimineaţa între orele 8,00 şi 11,00, iar după-amiaza, între 15,00 şi 18,00, deoarece este doar un medic radiolog.
"Băieţelul a primit ajutorul din partea medicului de gardă, însă nu a fost o urgenţă majoră, deci nu a fost chemat radiologul de acasă. În cazuri de urgenţă majoră, dacă este o chestiune de viaţă şi de moarte, este chemat radiologul de acasă. Copilul a fost internat în spital, a fost stabilizat, i s-a acordat asistenţa medicală necesară", a precizat dr. Camelia Grigore.
Cu şase medici specialişti şi patru săli de operaţie, Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului de Pediatrie asigură asistenţă medicală permanentă, însă nu are suficienţi medici din cauza lipsei fondurilor alocate de Ministerul Sănătăţii Publice.