În ceea ce priveşte centrala de la clinicile noi, lucrările sunt realizate în proporţie de 95 la sută. Potrivit directorului spitalului, dr. Octavian Creţu, aceasta nu a pornit din cauza unor ţevi ce trebuie înlocuite.
"Centrala ar fi putut porni şi anul trecut, dar mai trebuie înlocuite şi ţevile orizontale, care fac legătura dintre centrală şi calorifere. Dacă am fi pornit centrala, ar fi existat riscul ca acestea să fie colmatate", a precizat directorul.
Deşi noile sisteme de încălzire sunt noi şi promit economii în bugetul spitalelor, administratorii lor sunt neîncrezători în performanţele noii tehnologii şi afirmă că vor menţine, în continuare, şi contractul cu actuala societate de încălzire termică a oraşului.
"Economie la căldură am făcut deja, prin montarea unui contor propriu, plăţile reducându-se la jumătate", a mai precizat Octavian Creţu.
Iniţiativa de a cumpăra noile centrale termice pentru spitale le-a aparţinut actualilor consilieri locali care, în vara anului 2004, au votat două proiecte de hotărâre prin care aprobau achiziţionarea a două instalaţii. Aceştia erau convinşi că investiţia ar fi adus o economie de aproximativ 20.000.000 de lei an pentru cele două spitale.