O deosebită importanţă este acordată bunelor relaţii profesionale. În consecinţă, “CFR Iaşi şi OAMMR Iaşi se vor informa reciproc în legătură cu orice situaţie conflictuală din cadrul echipei farmaceutice sau de culpă farmaceutică, adusă la cunoştinţa uneia dintre părţi, şi convin, în vederea prevenirii şi/sau rezolvării acestor situaţii, să înfiinţeze o comisie mixtă a cărei activitate va fi reglementată ulterior”.
“Atât farmaciştii cât şi asistenţii de farmacie au nevoie de o pregătire continuă din punct de vedere profesional. Sunt multe simpozioane, conferinţe şi chiar congrese creditate atât la nivel judeţean, cât şi naţional. Consider că este bine ca asistenţii de farmacie să participe la aceste manifestări, în acest fel fiind la curent cu ultimele noutăţi în domeniu. Mai mult, protocolul constituie o posibilitate ca asistenţii de farmacie să acumuleze numărul necesar de credite”, a declarat farm. pr. Gabriela Streit, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Iaşi.
“Am avut multe solicitări din partea colegilor noştri asistenţi de farmacie pentru participarea la manifestări ştiinţifice de specialitate, dar până acum nu am avut posibilitatea de a acorda credite. De acum înainte, asistenţii de farmacie pot participa la toate cursurile, simpozioanele şi congresele organizate de Colegiul Farmaciştilor, ei urmând să primească credite în conformitate cu Programul Naţional EMC al OAMMR. În ceea ce priveşte manifestările organizate de firmele de medicamente, acestea trebuie să depună, în prealabil, la sediul nostru, documentaţia necesară în acest sens”, a precizat Liliana Iordache, preşedintele OAMMR
Acesta este cel de-al doilea protocol pe care OAMMR Iaşi îl încheie cu o organizaţie profesională din domeniul medical, după cel cu Colegiul Medicilor Iaşi, în luna februarie a acestui an.
Protocolul de colaborare a intrat în vigoare ieri şi este valabil până la 31 decembrie 2006, putând fi prelungit prin încheierea unui act adiţional.